Rumskibe fra Ådum

Læsevisning. Tryk på Alt-Shift-A for tilgængelighed.

Håndværk og design er et kreativt fag, som eleverne i de ældste klasser på Ådum Børneunivers ser på som noget særligt.Det aktuelle emne har fået overskriften: ”Rumskibe – mod det uendelige univers”. Emnet strækker sig over syv-otte uger og  har fanget interessen hos både lærere og elever.

Fælles oplæg

 Lærer Kasper Egerup har lavet oplægget og indledte med at fortælle om rumskibe. Han og kolleger er sammen med 4., 5. og 6. klasserne om emnet hver fredag formiddag. Der blev vist film om rumfarten, inden hver gruppe fik en papkasse udleveret. Opgaven lød på at bygge et rumskib, som kunne være i kasssen og forsynet med snore til ophæng. 

Kreative opgaver

Derefter var det op til hver gruppe at planlægge, hvordan deres rumskib skulle se ud, lave en skitse med mål i de rigtige forhold og få arbejdstegningen godkendt af mindst to lærere i teamet.

En liste over der de ting, der skulle bruges og skaffes hjemmefra, viste, at pap var det oplagte materiale sammen med plastik, stof, dioder, papmache og meget andet. Eleverne er langt på vej med opgaven og har tænkt kreativt med også lys og lyd til deres rumskib.

Logo på stof

Grupperne designer deres eget logo, som er det mærke, besætningen har på deres rumdragt. For hver elev er det en kreativ opgave at sy sit eget  stofmærke med logo.

Som det sidste skrives en historie, hvor hver gruppes rumskib er omdrejningspunktet.

Når det hele forløbet er nået igennem, vil der blive lavet en udstilling på skolens bibliotek. Forarbejdet lader ikke tvivl om, at den udstilling bliver et besøg værd