Farvel til afholdt organist

Menighederne i Hoven og Ådum kirker tog ved søndagens gudstjenester afsked med den værdsatte organist Anne Kirk Larsen, som er begyndt på musikkonservatoriet i Esbjerg.

Efter gudstjenesterne var kirkegængere fra begge steder med til en afskedsreception i Ådum med en let servering i våbenhuset.

Talen til Anne

Ved samlingen i kirkerummet bagefter holdt Berit Toft afskedstalen på vegne af  menighedsrådene:

’Vi blev lidt trist til mode den dag, vi fik din opsigelse. Vi har været så glade for samarbejdet med dig. Det har altid været sådan, at din indsats har været mere end 100% seriøs. Du yder altid det bedste, du kan, og det er af meget høj kvalitet.Du er samtidig god til at vælge de rigtige præ- og postludier, som passer til dagens tekst. Og det kreative kommer med harmonikaspil til pilgrimsvandring med mere.

Tager nye udfordringer op

Samværet med dig er altid spændende og visionært. Du har holdninger og meninger, der gør samtalerne inspirerende. Og når vi så havde ’sunket’ opsigelsen, kom der positive tanker frem. For det er nemlig sådan, at når man får en opsigelse, vil man naturligt finde ud af, hvorfor pågældende siger op.

Det gjorde vi også her. Og så fik vi jo begrundelsen, at du havde nye visioner. Så blev vi pludselig knap så kede af det.  For det er nemlig positivt, når mennesker tager nye udfordringer og drager de nødvendige konsekvenser af dette.

Det har du gjort Anne!

Du siger selv, du var heldig at komme ind på konservatoriet, men vi tror nu, det er, fordi du er dygtig.

Uanset årsag så har du valgt at koncentrere dig helt om den udfordring. Vi tror, det er den rigtige prioritering og forstår derfor dit valg.Vi siger dig endnu en gang tak for din indsats i Hoven, Ådum og i pastoratet generelt.Vi ønsker dig hel og lykke med din ufordring på konservatoriet.’

Anne fik menighedsrådets gave overrakt og takkede: ’I de fire år og syv måneder her har I fået mig til at vokse, og jeg har været så glad for at være her!’

Taler og gaver til Anne

Også præsten Hans Petur Kirkegaard takkede og nævnte, at Anne altid er så veforberedt. ”Næsten før jeg står op, hører jeg dig parkere for at gå over i kirken til forberedelse. Vi har været rigtig heldige. Det bliver svært at leve op til for en efterfølger.”

Kirketjener Knud Tang, Hoven havde også stor tak tak til Anne. ’Det har været utrolig godt at arbejde sammen med dig, og vi ser da gerne, at du vender tilbage igen.’ Lone Marcussen fra Tarm Kirkekontor takkede og havde gave med, ligesom også betjeningen i Hoven og Ådum havde.

Fra kirkegængerne var der samlet ind til en gave, som Hanne Haahr overrakte med tak til Anne for musikken, som fylder kirkerummet på fineste vis. ’Du fører os godt gennem gudstjenesten, og hvis ikke for os, så bliver det til glæde for andre, når du er færdig. Vi ønsker dig en god tid og ser dig gerne tilbage.’