Pilgrimstur ud over engene i Lønborg

Pilgrimsudvalget inviterede igen til en veltilrettelagt vandring ud fra en af pastoratets kirker. I år var det med Lønborg kirke som udgangspunkt. Kirken fyldtes til gudstjenesten, og imens var det en oplevelse i sig selv at sidde og betragte de flotte kalkmalerier fra bibelhistorien.

Kort gudstjeneste inden turen

Salmesang og pilgrimssang vekslede med tekstlæsning og sognepræst Peder Henning Söderstjernas prædiken over Salme 23 om, at alle har noget med i livets rygsæk, som det ville være godt at lægge fra sig.

Udenfor skinnede solen, og temperaturen var tæt på 20º, da vandrerne gik ud på ruten, som var afmærket med små skilte med en påskelilje og større med citater fra svenske og spanske ruter. Et stykke af vejen var ’stille rute’.

Plan B blev fulgt

Det var ruten fra Plan B, som blev fulgt, og den slap de fleste tørskoet igennem. Der var en fantastisk udsigt over enge og fugleliv. På Lønborggård blev formiddagskaffen nydt til boller fra Blåkilde Efterskole. Eigil Lynge fortalte derefter ude på gårdspladsen om gårdens historie. 

Generationer før

Længere fremme fik vandrerne et indtryk af livet, som det har formet sig i Lønborg i tidligere slægtled. Karsten Sørensen fortalte tilbage til sine oldeforældres tid og beskrev, hvordan omsorg og næstekærlighed var større end holdning.

Afslutning og suppe

Peder Henning Söderstjerna sluttede med andagt i kirken for de tilbagevendende hold.

Det var om den frihed, som er der, hvor synden er tilgivet, skammen visket væk, og skylden slettet. Herefter var der bare at nyde den dejlige suppe fra Bechs Hotel, som menighedsrådet serverede i missionshuset lige neden for kirken. 120 deltog i pilgrimsvandringen, der er den ellevte, udvalget har stået for planlægning af.