Stille sport i Aadum Hallen

I vinterhalvåret byder Ådumhallen på ideelle rammer for en specielt stille sport med modelfly. Medlemmer af Vestjysk Motorflyveklub mødes her tirsdag aften og sender deres fly på vingerne helt op under spærene.

Flyene følges med interesse, når de i samspil eller på skift sendes op.

Bande væltede ned over fly

De fleste fly er skumfly, og der er da heller ikke en aften, uden at der bliver repareret og limet noget. Netop denne aften sidst i februar er der gang i den helt store reparation og limning, idet en af banderne ved et uheld væltede ned over et fly. Der må være brugt en særlig slags bøjelig flamingo til flyene. I hvert fald lykkes det at blive flyveklar igen med tålmodighed og hjælp fra værktøjskassen, som Jonna Kollerup fra bestyrelsen altid sørger for at have med. 

Mange batterier i brug

Flyenes levetid varierer, alt efter hvor hårdt der flyves. Nogen skifter fly efter tre-fire år andre før. Alle fly flyver på batteri, som giver en flyvetid på fem-seks minutter, og hver pilot har batteriforsyning med i tasken.

Der er tid til kaffe og hygge i en pause, hvor snakken går godt om den fælles interesse. Der er mulighed for at kigge indenfor på eget ansvar. Et par måneder endnu er de at finde i Ådum Hallen.


Fra maj til november foregår al flyvning udendørs på Flyvepladsen ved Vejlevej. Der mødes de på pladsen fortrinsvis onsdag aftener og i weekender. Klubben har en snes medlemmer og nye er velkomne til denne spændende hobby.