På besøg hos Ådum Købmand

Aadum KøbmandAadum Husholdningsforenings årsprogram 2014-15 kom sammen med Aadum Nyt for juni måned, og det første punkt på programmet er afviklet og blev en god optakt til sæsonen.

Det var butiksbesøg og forbrugeraften hos Brian Pedersen, Ådums nye købmand.

De 40 deltagere samledes i bagbutikken, hvor Brian gav en introduktion til aftenen og skabte forventning til smagsprøverne senere i butikken. Der ville være noget sundt og ikke sundt, noget hjemmelavet og ikke hjemmelavet og nyheder, som der indtil videre ikke var solgt så meget af.

Aadum KøbmandBrian fortalte om sin egen baggrund og ønsket om at blive selvstændig købmand. Efter handelsskolen var mange udfordringer taget op og prøvet inden for branchen.

Brians forældre i Vostrup så annoncen i januar om ny købmand i Ådum, og Brian tog kontakt til Niels Møller Hansen med det samme. Brian fortalte om sit første indtryk: ”Butikslokalerne var i orden, og det duftede af rengøring!”

I to måneder har Brian været købmand i Ådum og udtrykte sig meget positivt om både hjælp fra frivillige og mødet med kunder. Tre vigtige ting nævnte han 1) at der er handel, 2) at de rigtige varer er der og 3) at der ikke smides mange varer ud.

Når Mads, som de fleste kender som weekendafløser, bliver ansat fra 4.juli, har Brian ønske om at føre flere planer og forsøg ud i livet med det vigtige formål at skaffe et større kundeunderlag. Brian opfordrede til at sige til, hvis noget kunne ønskes anderledes i butikken.

Aadum KøbmandEllen Iversen fra ”Crea Lundsgaard” i Borris fortalte om de gavepakninger, hun leverer til Købmanden, og som ses på hylderne, men også muligheder for at bestille efter ønske. Det gælder blandt andet blomster til forskellige lejligheder. Hver torsdag kommer hun til butikken, men der kan findes ud af det på andre dage.

Smagsprøverne var lavet og serveret af frivillige: 3 slags melon, rugbrød med hjemmelavet tunsalat, Hawaii-, Købmandens- og Ådum pizza, nemme boller med hjemmelavet marmelade og stenalder kernebrød.

Kaffe og kage sørgede Husholdningsforeningen for, og aftenens overraskelse var Brians afsluttende, gode indkøbstilbud.