Ådum Børneunivers sender to gange ”Alice” til Køln

de 2 gange Alice fra "Alice i Undreland" Trine Eskesen og Line Bech Christensen

de 2 gange Alice fra “Alice i Eventyrland” Trine Eskesen og Line Bech Christensen

De ”to gange Alice” fik en lille pause fra indstudering af hovedrollen i stykket”Alice i Eventyrland”, da skoleleder Lasse Egelund og lærer Arne Callesen forleden gerne ville have en snak med dem.

De to piger Line Bech Christensen og Trine Eskesen deles om hovedrollen som Alice, der keder sig, men kommer på oplevelsestur i et mystisk land. Alle eleverne på Ådum Børneunivers er i fuld gang med forberedelserne af stykket til skolefesten op til påskeferien.

Line og Trine fik at vide, at de er de to heldige 6. klasses elever, som i forbindelse med skolens deltagelse i Comeniusprojektet kommer på tur til Køln den 5.-9. maj.

”Der var tre modige ansøgere, men da økonomien kræver, at børnene er af samme køn, blev det pigerne,” fortæller Lasse Egelund. ”Så vi glæder os til at sende de to ”Alicer” på forundringstur til Tyskland!”

”Den endelige plan er endnu ikke kommet fra de tyske værter, men vi ved, at det bliver med indkvartering på vandrehjem sammen med børn og lærere fra de øvrige deltagende lande. Der kommer i alt 10 undervisere og 20 børn fra England, Spanien, Tyrkiet, Danmark og værtslandet,” siger Lasse Egelund, som er med på turen. Vandrehjemmet ligger inde midt i Køln tæt på både Domkirken og den gamle bro over Rhinen.

Under opholdet er der blandt andet afsat tid til besøg på to skoler og elevsamvær under mottoet: ” Let us meet, play and make friends.” Sådan lyder det på engelsk, som er sproget, det hele foregår på.

Pigerne glæder sig til at møde deres udenlandske venner. ”Vi har lavet en video, som vi har sendt rundt, og vi har snakket med de tyrkiske elever på Skype. Vi har været i kontakt med flere og er nu spændt på, hvem af dem, der er med. Der kommer to fra Spanien, Tyrkiet og England og 4 fra Tyskland,” fortæller Line og Trine, inden de vender tilbage som Alice og øver videre om eventyrlandet.