Røde Kors nørklere klar til at sende 452 stykker tøj

Klara Sørensen viser et par af de fine kjoler, hun får ud af stofrester

Klara Sørensen viser et par af de fine kjoler, hun får ud af stofrester

Røde Kors Nørklerne i Ådum mødes hver fjortende dag for at sy og strikke til Røde Kors hjælpearbejdet, som sender børnetøj til verdens fattigste områder.

Onsdag eftermiddag i vinterferien var der en vis spænding over samværet, for det var dagen, hvor alt det, der var lavet det sidste års tid skulle samles og pakkes ned i kasser for at blive sendt til Røde Kors’ samlecentral i Kliplev.

Der er allerede gang i nyt arbejde

Der er allerede gang i nyt arbejde

452 stykker tøj blev det talt op til under pakningen, heraf 66 strikkede trøjer. For at få lidt overblik over, hvad der skulle af sted, blev alt lagt ud på bordene i dagligstuen på Hjemmet og taget i øjesyn. Et imponerende syn var det, hvad damerne har lavet af stof- og garnrester, som er foræret til Røde Kors. Alt kan bruges. Intet går til spilde. Selv af de afklippede garnender var det lykkedes at få strikket nogle trøjer.

Der var babytøj, bluser, skjorter,

Udstilling og nørklere

Udstilling og nørklere

bukser, kjoler, trøjer, huer og tæpper med mere. Og mange omsorgsfulde tanker er tænkt og udtalt, mens tingene har taget form. ”Vi glæder os over, at der er så mange, som vil være med til at gøre en forskel for dem, som ikke har så meget,” sagde Mette Højlund i forbindelse med udstillingen.

Nørklerne lod ikke hænderne hvile, da udstillingen var sat op. Efter en kop kaffe, gav de sig i kast med nye strikkearbejder. Der blev vundet garn, åbnet for en netop afleveret pose med rester og taget stof og garn med til

 Ebba Laursen og Mette Højlund med motaget pose garn

Ebba Laursen og Mette Højlund med motaget pose garn

hjemmearbejde.

Der er tretten damer med, og Mette Højlund ser gerne flere frivillige, som kunne tænke sig at være med til at sy, strikke eller hækle i fællesskab om det efterspurgte nødhjælpsarbejde.