Ådum Husholdningsforenings tur til Jellingegnen Den 29.08.2013

Gravhøj og Jellingesten

Gravhøj og Jellingesten

Ådum Husholdningsforening har været på den årlige udflugt. I år gik turen til Jellingegnen. De 36 deltagere havde en god dag.

Vejret kunne ikke ønskes bedre, turen var godt tilrettelagt, og Torben Nørregaard sad ved rattet for Folmanns Bus.

Udsigten blev nydt fra bussen, som kørte ind over den fredede Randbøl Hede. I naturrummet ”Kirstinelyst”,

Gravhøj og Jellingesten

Guiden fortæller

som er åbnet i år, var der informationstavler om heden og naturen, og der var også plads til, at den medbragte formiddagskaffe kunne nydes.

Det næste mål var Jelling, nærmere betegnet den del, som kaldes ”Kongernes Jelling”. Det hører ind under Nationalmuseet og omfatter kirken, de to gravhøje og museet. Der var en guide på museet, som fortalte interessant og levende om Jellings fortid. Kirken, kirkegården med gravhøje og

Medbragt kaffe nydes med god udsigt

Medbragt kaffe nydes med god udsigt

de to runesten gav deltagerne en oplevelse af vores forhistories storhed. Jellingmonumenterne er da også optaget på UNESCO’s Verdensarvsliste.

En god middag blev nydt på Skovdal Kro ved Fårup sø med udsigt til smuk natur og kopi af et vikingeskib, som ligger ude på søen.

Det sidste stop var ved Engelsholm sø og slot, hvor deltagerne besøgte glaskunstner Vibeke Skov i Søhuset, som ligger ganske tæt på slottet. Hun fortalte om sin kunst,

kunstner Vibeke Skov fortæller om sin kunst

kunstner Vibeke Skov fortæller om sin kunst

og man kunne gå rundt i huset og se de smukke ting, hun skaber. Når dronning Margrethe senere i år kommer til indvielse af anlægsarbejderne ved Jelling Stenene, er det Vibeke Skov, som skal lave den gave, dronningen vil få overrakt.

Inden hjemturen blev kaffen nydt på medbragte klapstole, til kanelsnegle og chokoladekage, med udsigt til søen og Nørup kirke på den anden side.

Flot glaskunst

Flot glaskunst

Husholdningsforeningens næste arrangement er høstmarkedet ved Knud og Knud i klublokalet ved Ådum Hallen. Det foregår den 26. september kl. 19.00 og er også for mændene.