De gamle billeder studeres

Der var emner nok at drøfte

Der var emner nok at drøfte

Aadum Lokalarkiv havde mandag eftermiddag inviteret gæster til kaffe og en opgave med at sætte manglende navne på personer på de gamle billeder.

Først og fremmest var det gamle skolebilleder. Der har været adskillige skoler i Ådum sogn for år tilbage, og mange skolebilleder har fundet vej til arkivet.

Interesse omkring billeder

Interesse omkring billeder

Billeder blev vist på lærredet fra Aadum gl. skole, Ådum skole, Stovstrup og Rosendal skoler.

Billeder fortæller historie

Selv om det var ældre ådumborgere, som var budt, måtte de give op over for skolebilleder fra starten af 1900-tallet. ”Det er før vores tid,” måtte de indrømme.

Mange navne blev dog skrevet op til de billeder, hvor de selv, deres søskende og kammerater var på. Undervejs var der kommentarer bl.a. til tøjet.Billederne viste, at søskende ofte var ens klædt. Jenny Christensen havde forklaringen: ”Vores tøj blev syet af en syerske, som kørte rundt med sin symaskine på bagagebæreren og fik kost og logi undervejs.”

Hus- og gårdhistorier

Hans Fielsø viste mange billeder af huse og gårde, som han har scannet og lagt ind efter vejnavne. Til mange af gårdene var der billeder med af familien, nogle i flere slægtled. Også her blev der suppleret med navne.

Fortælling om egne oplevelser

Else Chemnitz delte en interview guide ud. Den kan bruges som en hjælp til at komme i gang med at skrive om sig selv, sit liv og særlige begivenheder.

Nogen har allerede skrevet eller har indtalt deres historie, og Else Chemnitz opfordrede til at beskrive livet, som det har været i Vestjylland. ” Det er bemærkelsesværdigt, hvad I kan, og hvad I tager som en selvfølge. I har gjort ting, vi andre ikke kan.”

Opfordringen bev positivt modtaget, og ledere af Lokalarkiv og Lokalhistorisk Forening Dagmar Vestergaard og Rita Stensgaard takkede for en god eftermiddag.

Den 20. marts er der generalforsamling kl. 19.30, hvorefter Johann Rickers får ordet og vil fortælle ud fra sin seneste bog: ”Sahl- et gyldent alter i Vestjylland”.