Nogle klip fra Ådum-formands beretning ved LAG konference

Formand Niels Møller Hansen berettede i sit indlæg på LAG-konferencen på Lønborggaard sidst i november om de erfaringer og oplevelser, der er fra Ådum.

Bl.a. sagde Niels Møller Hansen om familiekontoen: ”Vi vil gerne vise, at vi bakker vores købmand op, og det er synligt med et opslag i butikken. Vi har troen på, som nogle familier har stået og sagt, at der er større kundeloyalitet, når man har indbetalt på forhånd.”

Niels Møller Hansen understregede: ”Det er vores indtryk, at dem, der har oprettet familiekonto, under ingen omstændigheder handler mindre, end de gjorde før.”

Som indledning til projektet hørte 75 Ådumboere Gunnar Ørskov ved et aftenforedrag i forsamlingshuset.

Niels Møller Hansen sagde her om: ”Gunnar Ørskov fokuserede på butikken som samfundets mødested og dens sociale betydning.”

”Jeg tilføjer, at nogen kalder det sladder, men i Ådum kalder vi det information til fælles glæde for samfundet.”

”Med streamers i bagruden ”Gør din lokale butik til det første stop” er der ikke sagt, at forbrugerne ikke må handle andre steder. Selvfølgelig må de det. Vi kan ikke dække alt, men har vi fået forbrugerne til at vælge butikken som første stop, har vi allerede nået meget!”

”Vi er en flok. som tror og håber på, at det kan lykkes at bevare den lokale butik. Vi har brug for hver eneste krone, der lægges lokalt.”