Mænd laver mad i skolekøkkenet i Ådum

Vagn Kristensen, Knud Mogensen, Kurt Henriksen og Magnus Kolby koncentreret om kartofler og gratin.

Fra den ene til den anden ende er skolekøkkenet på Ådum Børneunivers i brug, mens en to retters menu forberedes. Fisk på porrebund er forretten og derefter Gordon Bleau med kartoffelgratin, flødechampignon sauce og mixed salat.

Ti herrer er travlt optaget. Det er den afsluttende middag i dette år, som laves til. Det er let at konstatere, at samarbejdet er godt, og at opskrifterne følges nøje.

 

Villy Christensen og Kristen Hansen nr. 1 og 4 fra venstre er aftenens chefkokke.

Deltagerne skiftes til at finde opskrifter og instruere. De mødes ti gange hver vinter. Tidligere havde de en lærer, som underviste i madlavningen. Selv om nogle fra starten havde få forkundskaber, blev indsigten i madlavningen så god, at de på tredje sæson kører kurset egenhændigt og endda lærer nye op.

Instruktørerne denne decemberaften er Villy Christensen og Kristen Hansen, begge fra Ådum. De fortæller, at når der er planlagt og købt ind, deles deltagerne om udgifterne.

Opskriften følges nøje af Kurt Henriksen og Lasse Nielsen

Denne aften må der erlægges 80 kr. pr. mand. Drikkevarer tager man selv med.

Kun når der er dessert, slutter man af med kaffe, som også er medbragt.

Der smages godt på maden og gives en vurdering. Da der for eksempel var romfromage på menukortet, lavede to hold hver deres portion. Det ene hold brugte essens, det andet hold den rene vare.

Opskrifterne er kopieret på forhånd og tages med hjem, hvor de uden tvivl vil blive brugt til fortsat velsmag.