Konfirmandlejren

Årets konfirmander fra Tarm pastorat gav forældre, bedsteforældre og andre deltagere i gudstjenesten oplevelsen af fokus og samarbejde om kirkens kristne budskab.

Medarbejdere ved lejren

Fra fredag til søndag var der lejr på Hemmet Strand som led i konfirmationsforberedelsen. Præsterne Peder-Henning Søderstjerna, Hans Petur Kirkegaard og Svend Nygaard havde sammen med en god flok frivillige medhjælpere udarbejdet et oplæg for lejren, som fangede de unge menneskers interesse.

En del af lørdagen blev brugt i grupper. Hver gruppe fik en salme fra Salmebogen. Budskabet i salmen skulle de omsætte til en film.

En gruppe havde en anderledes opgave, nemlig at lave alter og altertavle til søndagens gudstjeneste på lejren.

Altertavle lavet af genbrugsmaterialer

Her til blev der brugt genbrugsmaterialer, og hvem havde vel forestillet sig, at der af dette kunne skabes et så flot og farvestrålende alterparti. På kreativ måde var der lavet et farvestrålende kors af tomme cola- og sodavandsdåser. Selv lysestager og vaser på alterbordet havde gruppen tømt dåser til.

Som en del af gudstjenesten så man to film fra grupperne, og de øvrige film blev vist efter gudstjenesten. Der lå seriøst arbejde og idérigdom bag de spændende scener.

Konfirmander læste gudstjenestens bibeltekster, ind- og udgangsbønner og kirkebøn, som de selv havde formuleret. Peder Henning Søderstjerna prædikede og havde som tema: ”Hvor finder vi Gud?”

Jesus er Guds afglans, som udadtil ikke ser ud til at have nogen værdi, men ligesom en værdifuld gave kan være pakket ind i gråt papir, sagde Peder-Henning Søderstjerna, er Jesus er den mest værdifulde gave til vore liv.