Forfatter Cecilie Eken besøger Ådum skole

Et af målene med undervisning er at give eleverne større læselyst. Derfor har Ringkøbing-Skjern kommune og bibliotekerne blandt andre inviteret børnebogsforfatter Cecilie Eken på besøg på otte af kommunens skoler. Først på ugen besøgte hun Ådum skole.

Dramatik skal der til

Cecilie Eken præsenterede sig som en forfatter, der lever af at lyve og stjæle fra andre. ”Jeg elsker action og fantasihistorier med konger, prinsesser, helte og drager,” afslørede hun.

Allerede som 15-årig var hun i gang med en dramatisk bog om en pige, der blev kidnappet. Den første bogudgivelse ”Troldmandens søn” kom dog først i 1993. Da var Cecilie Eken 23 år

Siden er det blevet til 18 bøger, og de er delt op i serier. Den kendte serie ”Den sorte safir” består af seks bøger. Serien, som nu skriver på nu, har hovedpersonerne Erian og Vidar, og den første bog er ”Det levende sværd”.

Det bedst mulige indhold til læserne

Cecilie Eken fortalte, at hun bruger rigtig meget tid på bøgerne. Ikke specielt til at skrive teksten, for hun skriver med alle ti fingre og er så god, at hun ikke behøver at se på tastaturet. Det, der tager tiden, er alle de rettelser, hun gør. Hun fortalte, at hun faktisk vender hver sætning, ja, gør sig umage helt ned til de enkelte ord, fordi det skal være det bedste, hun giver sine læsere.

Og at hendes bøger er fantastiske, blev bevist ved de afsnit, hun læste op for 3. -6. klasse eleverne. Der var lydhørhed, og eleverne blev fanget af spændingen.

Spørgerunden

Der var til sidst mulighed for stille spørgsmål, og Cecilie Eken besvarede alt muligt , men afslørede dog ikke, hvad de bøger, hun er i gang med, handler om. Spørgsmålene giver inspiration, sagde hun, og syntes godt om anledningen til at møde den målgruppe, hun skriver til.