250 børn synger sammen i Ådumhallen

Den 13.09.2012

Hele to af Folmanns gule ledbusser fyldte godt op på parkeringspladsen ved Ådumhallen, mens passagererne var til syng-sammen formiddag for fem børnehaver.

De kom fra Hemmet Børnehus, Røde Kors Børnehaven, Troldehulen og Solstrålen i Tarm. Sammen med Ådum Idrætsbørnehaves børn blev det til en flok på 250 glade og engagerede sangere.

Preben Frederiksen, Ådum, samlede først og sidst hele flokken til fællessang. Til stor glæde for forældre, bedsteforældre og andre interesserede var de gode gamle, velkendte sange med på programmet.

Ind imellem præsenterede hver børnehave deres forberedte indslag for hinanden med sang, fagter, bevægelse og koncentration.

Der blev sunget højt, men ikke snakket højt, for alle var spændte på at synge for de andre, og heldigvis også høre på hinanden.

Inden hjemturen blev de madpakkerne fortæret, og Oline flag og mærkater blev uddelt.

Arrangementet var en del af den store landsdækkende kampagne ”Syngelyst” fra DR og tre ministerier, der for femte år i træk samler de yngste til ”Små synger sammen”.

Grundlæggende undersøgelser viser, at sang har stor indflydelse på den sproglige udfoldelse og styrker børnenes sociale kompetencer og motorik.