Styrkeprøven – med ca. 55 veteranbiler fra før 1926 – i Ådum 11.08.2012

Tove og Martin ankommer i Buick 1907

Sjældent er der taget så mange billeder i Ådum i løbet af små tre timer som i lørdags, da ” Styrkeprøven”, et rally for veteranbiler fra før 1926, førte deltagerne til Ådum til Martin Andersens Veteranbilsamling og til ”ringridning” med bil ved Autoværkstedet. Ikke blot køretøjerne, men også deres mange detaljer var i fokus til et ekstra knips med kameraet.

Disse fortidens biler med førere og passagerer i tøj passende til samme epoke rullede en efter en ind på pladsen ved hallen med Martin Andersens store samling af veteranbiler. Der var deltagere fra hele Norden til stævnet. Det danske sommervejr viste sig fra sin lune side med sol over landskabet.

Ådum Forsamlingshus leverede frokosten

Med parkeringsvagten Jørgen Lauritsen og medhjælperes indsats lykkedes det at skaffe plads til alle biler i ”Styrkeprøven” på pladsen. De mange øvrige interesserede til denne enestående oplevelse fyldte byens p-pladser og Tøstrupvej med. Helt tydeligt benyttede også mange tilskuere med veterankøretøj anledningen til at få dette i brug.

Martin Andersen deltog i løbet med sin ældste bil fra samlingen, Buick G fra 1907. Den var tredje ældst i løbet.

Ådum Forsamlingshus stod for frokosten til løbets deltagere. Der er var lune frikadeller med kartoffelsalat og tilbehør. Derefter kaffe, inden turen fortsatte østpå via ”Karensminde” til samlingsstedet i Billund.