Den lokale butik som første stop

Der var stigende forventning til mandag aften, hvor Ådum Købmand indbød til forbrugeraften.

Foredragsholder Gunnar Ørskov

Halvanden time af programmet var afsat til emnet ”gør din lokale butik til det første stop” med virksomhedskonsulent Gunnar Ørskov, Skjern. Han er kåret som Danmarks næstbedste foredragsholder. Derfor var det noget helt særligt at få en sådan kendt person til sognet.

Det drejer sig om mennesker Det viste sig, at hans foredrag ikke handlede specielt om butikken, men om mennesker og menenskers forhold til hinanden. I al den tid, hvor han stod foran og med sine ord og nogle få overskrifter på lærredet, forsvandt tidsfornemmelsen. Der var ikke tid til at kigge på uret, for ikke bare Gunnar Ørskovs ord, men også hans mimik var så fængende

I foredraget formidlede han sit budskab om livet, bl.a. menneskers fællesskab og accept af hinanden, behov for nærhed, overskud og underskud på travle hverdage, de mange valg, indfrielse af forventninger, ændrede vaner og mål i det nære miljø.

Det var et causeri spækket med så mange sjove eksempler fra hans egen familie, arbejdspladser, de gamle dage, som ikke kommer igen og vovemod trods skepsis. Lattermusklerne blev virkelig rørt under foredraget!

Om at ændre vaner Noget af det sværeste er at ændre vaner, pointerede Gunnar Ørskov, og kom i den forbindelse direkte ind på aftenens tema om at bevare nærbutikken i det lille samfund. ”Vi er oppe mod mange myter og fremtidskrav, så her skal der respondenter til, for at det kan lykkes. Og dem har I her i kraft af jeres ildsjæle! En landsby har et centrum, et midtpunkt, gør det til et lækkert sted, med torvemiljø, et lækkert sted at handle, bliv set og hørt, så fornemmelsen kommer, at her vil vi gerne være”!

Mens klapsalverne lød, blev ta’selv kaffebordet stillet frem, og folk forsynede sig med god snak om alle de ideer, Gunnar Ørskov havde kastet ud.

De 65 tilhørere kan se tilbage på en god aften, der gav nye impulser.