10 ildsjæle fra Ådum deltog i fundraisingkursus

68 ildsjæle var med ved kurset om fundraising i Hemmet Akivitets- og kulturhus den 7. februar kl. 18.00-21.30.

Kurset var en del af Ildsjæleuniversitetet, hvor Ringkøbing-Skjern kommune inviterer frivillige fra landdistrikterne til kursus for at give de lokale foreninger ideer til at gøre brug af de konkrete støttemidler, der tilbydes.

Der var indlæg lokalt fra Ringkøbing-Skjern kommune ved Henrik Hauge, Grøn Ordning, Poul Nystrup Christensen, LAG-koordinator og Per Gorm Nielsen Landdistrikts-konsulent.

Lotte Jensen, som er indehaver af projektudviklings- og fundraising firmaet ”Up Front Europe

Selve undervisningen blev varetaget af Lotte Jensen, som er indehaver af projektudviklings- og fundraising firmaet ”Up Front Europe”, målrettet på de mange EU-støtteordninger.

Lotte Jensen gav en introduktion til begrebet fundraising med særligt henblik på landdistrikterne. Hun understregede, at man ikke søger om penge til drift, men til aktiviteter, der fører til udvikling, bosætning, jobskabelse, nye aktiviteter, muligheder for børn og unge samt ældre, ikke mindst i 2012, som er EU-året for ”aktiv aldring”.

Det gælder om at få en god idé og udvikle projektet. Projektet skal beskrives med store tanker om ideen. ”Forklar, hvilket behov ideen tilgodeser, og hvad der gør den uundværlig,” understregede Lotte Jensen. Med de mange donorer og fondenes uensartede vægtlægning ”er det aldrig et problem at skaffe penge, når bare det er et godt projekt”, lød hendes motto.

”Hvis I er en forening, er det alle dem, I ikke har som medlemmer, der interesserer jer, og hvilke ting I kunne byde ud med, som ville passe til dem,” sagde Lotte Jensen. ”Foreninger, hvor der er noget til alle aldre, er blandt andet noget, mange donorer gerne giver penge til.”

Lotte Jensen havde udarbejdet et kompendium med ”Gode Råd til at søge projektmidler til udvikling i landdistrikterne”. Hver deltager fik et eksemplar med hjem.

Desuden er der mulighed for at tilmelde sig nyhedsmails fra”Up Front Europe” eller kontakte firmaet for hjælp. Lotte Jensen har erfaringen, idet hun har arbejdet med fundraising i mere end 20 år.

De gode rammmer i Hemmet Aktivitets- og kulturhus blev beundret, og det blev understreget, at lokale ildsjæle førte det igennem ved også at søge og modtage fondsmidler.

At ildsjælene stadig arbejder, nød kursusdeltagerne godt af, i form af en velsmagende flere retters middag og senere på aftenen kaffe med brød.