Ådum Husholdningsforening på vellykket udflugt til Viborg

Formiddagskaffen nydes i Dollerup Bakker med udsigt til Hald sø

Heldagstur i Folmanns bus, spændende seværdigheder og undervejs velsmagende traktementer oplevede 44 deltagere på Ådum Husholdningsforenings udflugt den sidste torsdag i august. Endnu en gang lykkedes det at få sommertøjet luftet og undlade paraplyer.

Formiddagskaffen og medbragte rundstykker blev nydt i smukke omgivelser i Dollerup Bakker med udsigt over Hald sø. I Viborg ventede Folkebladstoget, som førte deltagerne rundt i byen, mens der over højtaleren blev fortalt om de mange seværdigheder,Viborg har at byde på fra både fortid og nutid.

 

Efter middagen på Rindsholm Kro fortæller kromanden om Mindelunden

På Rindsholm Kro var middagen klar, en rigtig herreret blev serveret, bøf med løg og alt passende tilbehør, lidt en gestus for de mænd, som tog turen sammen med husmødrene.Værtsparret Hanne og Frode Hansen har siden 1990 opbygget en Mindelund i kroens have for danske soldater. Den 4. juli i år rejstes en ny mindesten, som er for danske soldater i international tjeneste. Stenene fortæller historie tilbage til den 4. juli 1849, hvor danske dragoner var de overlegne i en træfning bag kroen. Frode Hansen fortalte engageret om Mindelunden.

Dåbsfadet er en ægte musling

Dagens sidste besøg var Søndermarkskirken i Viborg, en moderne rundkirke, bygget for 30 år siden. Sognepræst Morten Hougaard Sørensen fortalte om kirken og bl.a. den specielle døbefont, en stor, ægte muslingeskal.

I gangen hænger det 10 meter lange ”Hærvejstæppe”, som beskriver en historisk rejse i krig og fred ad den gamle vej, som går gennem sognet ikke langt fra kirken. Tæppet er enestående i sin kombination af akvarel på stoffet og smukt broderi i flotte farver med mange forskellige slags sting. Tæppet består af 13 store og 34 mindre billeder, som det har taget fire år for seksten damer at sy, og det blev da også studeret med stor interesse og beundring.

Der var tid til at nyde en kop kaffe i gården uden for kirken, og for de hurtige også et besøg hos naboen, en genbrugsforretning, for i det mindste at have lidt med hjem og have brugt lidt penge, som det hører sig til på en udflugt.

Til den berammede tid var bussen tilbage i Ådum, og deltagerne skiltes, en god oplevelse rigere.