Sankt Hans aften i Ådum

Borgerforeningen inviterede til Sankt Hans fest på Hans Laurids’ mark

Sankt Hans aften blev fejret på en skøn sommeraften. Det samlede brænde på pladsen i årets løb blev tændt. Ilden flammede hurtigt op, og heksen havde ikke lang overlevelse, men herefter brændte ilden langsomt gennem det opsamlede haveaffald.

Aftenen var noget anderledes end ellers. Der var ingen sang og ingen tale på grund af Corona-regler. Det gjorde Borgerforeningsformand Peter Jensen klart fra starten af. Der var mulighed for købe pølser og brød fra grillen, som Borgerforeningen sørgede for. Børnene bagte pandekager og snobrød med voksenassistance.

Lidt sker der i Ådum

Deltagerne hyggede sig i det fri, og heldigvis kunne man da få en snak med både børn og voksne. Siden nedlukningen den 12. marts har der ikke været samme frie forhold som ellers for at følge med i sognelivet.

 Martin Andersen, hvis bilsamling har været lukket, kunne da fortælle, at en af hans gamle biler, en Buick 1947, har været udlånt og kørt på Fyn under optagelser til August Billes kommende biograffilm ’Pagten’ om Karen Blixen. En enkelt flok på cykel i sidste uge var første besøg i veteranbilhallen

Langturschauffør til bål

En enkelt langturschauffør havde parkeret lastbilen i Tarm og var til Sankt Hans sammen med sin kæreste i Ådum  og hans tre  dejlige børn, inden hun tidligt næste morgen skulle læsse i Videbæk. Hun har kørt hele perioden til udlandet og oplevet gradvist flere biler på vejene. Hun er med sin indsats en dem, som har holdt gang i Danmark!