Lysende lanterner

Carolin, som er udvekslingsstudent i Idrætsbørnehaven i Ådum, har givet børnene i mellemgruppen en ekstra god oplevelse. De har nu oplevet en tysk november tradition.  

Carolin fortæller ubesværet på dansk, at hjemme i Tyskland går børnene hvert år i procession den 11. november for at fejre helgenen Martin af Tours’ fødselsdag. De mødes ved et bål og følger efter en mand i rød jakke på hvid hest, mens de synger og har lanterner i hånden. Der sluttes af i kirken, hvor de også spiser Martins horn.

Dansk udgave

Sammen med børnene har Carolin lavet lanterner af balloner, som blev dækket med avispapir dyppet i klister. Ballonerne har børnene malet i stærke farver. De har fået hjælp til at få dem åbnet foroven og sat håndtag på. Et lille elektrisk fyrfadslys sættes indeni, og så var alle klar til en lille gåtur.

Carolin har holdt fast i sit hjemlands tradition og samtidig givet børnene en god oplevelse, som de uden tvivl vil huske på.