Kunst afsløret i Ådum

 Udvalget for Kunst & Skulptur satte i lørdags igen et synligt præg på Ådum bymidte. Flere afsløringer fandt sted over middag, hvor Hans Laurids Pedersen, der lægger grund til, bekendtgjorde pladsens navn. Hans Laurids havde bedt Grethe Clausen, som er nærmeste nabo, om at komme med et forslag.

Hun kom med tre sedler. Det valgte var Grøntoften, som straks blev taget godt imod.

Fuglebad

Gunnar Pedersen, Tarm og tidligere smedesvend i Ådum, fortalte om den næste afsløring. Det var et fuglebad, som var påbegyndt af Hans Vestergaard,

og som Hans Laurids havde bedt Gunnar Pedersen færdiggøre.

Den næste afsløring var en bænk i granit, smuk og enkel, og absolut indbydende til at sætte sig på for at nyde omgivelserne..

Erik Viborg holdt talen

Formand for Kultur- og Fritidsudvalget i Ringkøbing-Skjern kommune Erik Viborg takkede for invitationen og sagde i sin indvielsestale blandt andet: ”Det er dejligt at komme ud i de mindre samfund og mærke pulsen. At Ådum har puls, beviser I på mange måder. Som nogen af de første, begyndte I med ”Lær dansk”, og I står sammen omkring skolen.

I kommunen var der i sidste uge ”Kunsten inviterer indenfor”, og nu står vi her ved afsløring af nyt kunstværk i granit skabt af en kunstner i Skive. Sæt pris på pladsen her i flot område.”

Konkurrence om navn til stenen

Så blev kunstværket afsløret, og der var bifald til synet.

”Det har ikke noget navn,” sagde Hans Laurids, ”men vi udskriver en lokal konkurrence for at finde det bedst passende navn.”

Flere fonde har støttet indkøbet, og Panelbyg har givet baggrundsstenen i anlægget. Den gode oplevelse blev sluttet af med kaffe i teltet på Købmandstorvet overfor.