Vinterstille på Ådum Børneunivers

IMG_5989 b

Bjørnene nyder den gode og sunde frokost, som de selv smører

Vinterferien nydes i uge 7, og der er stille omkring skolen og i bybilledet ligeså.

Et besøg på Børneuniverset giver altid indtryk af de aktiviteter, som er i gang.

I Idrætsbørnehaven er vejret ikke en hindring for at komme ud på legepladsen. Torsdag før ferien var Lopperne i fuld aktivitet udendørs i 40 minutter, inden de nød frokosten, som de får smurt og færdig.

Bjørnene brugte formiddagen til at arbejde med perler, inden de fik frokost, som indbydende kommer ind på bordet til selv at forsyne sig og smøre. Over middag er der planlagt udendørs aktiviteter for dem.

Opslagstavlen på gangen illustrerer, hvordan man i børnehaven blandt andet arbejder efter det værdsatte sociale og emotionelle læringssystem ”Trin for Trin”.

IMG_5979 bl

Skoleskak optog eleverne før vinterferien

På skolen var der skakdag, som udfordrede elevernes tankevirksomhed.

I skoleklasserne beskæftiger man sig i øvrigt også med leg, og det er med store formål bag. Skolen er godkendt og optaget i Comenius projektet, som har til formål at skabe kontakt mellem børn på europæisk og internationalt plan.

Eleverne er med i et netværk med skolebørn fra England, Tyskland, Spanien og Tyrkiet. De deltager under dimensionen: ” Let us meet, play and make friends.”

Derfor har skolen sat fokus på at genoplive og bygge videre på lege fra nutiden og fortiden og sammenligne dem med deres partnerlande. I leg vil skoleelever kommunikere og mødes på tværs af grænser og sprogbarrierer.

Projektet slutter i foråret 2015, og mere om emnet kan man læse på skolens hjemmeside