Æresmedlem efter 64 år i Aadum Husholdningsforening

IMG_3935 llI forbindelse med generalforsamlingen den 17. april 2013

Anna Bjørslev byder på et glas vin og hjemmebagt kransekage, da formand for Aadum Husholdningsforening Tove Christensen kommer på besøg i en særlig anledning.

Anna Bjørslev bliver udnævnt til æresmedlem i foreningen og modtager et diplom for 64 års medlemskab og en buket som påskønnelse.

Anna Bjørslev udtrykker sin taknemmelighed og ser tilbage på de mange års medlemskab. Hun fortæller: ”Min mor var med i Husholdningsforeningen. Da Kristian og jeg blev gift i 1948, flyttede vi ind i lejligheden ovenpå hos min forældre. Året efter meldte jeg mig ind. Og det var ikke kun gamle koner, som var med.

Det var i årene efter krigen, hvor der stadig var mangel på varer og skulle bruges rationeringskort. Mel og smør var en mangelvare. Meget var anderledes. Der var blandt andet fælles frysehus i Ådum, og vi var 5 familier om en vaskemaskine. Den kom dagen før brug, for at der kunne blive fyret op i den inden vask.

I Husholdningsforeningen lavede vi mad efter nye opskrifter. Ofte var der konsulentbesøg. Vi samledes om eftermiddagen og brugte skolekøkkenet til madkurser.

Før jul så vi frem til, at gartneren kom og demonstrerede juledekorationer.

Der var også kjolesyning på programmet. Vi skulle selv have stof med, og så var der mønstre, forslag og hjælp til syningen. Senere blev det populært med porcelænsmaling.”

Anna Bjørslev afbryder sin beretning og finder lidt frem af det, hun har malet. Der er et kaffestel med blomster til seks personer, alle blomster er forskellige. Også en juleplatte er der, og på væggen hænger en platte med abstrakt motiv.

Anna var telefonistinde under krigen og indtil bryllupppet. Siden har hun passet hus og hjem og stået for madlavningen. De senere år er hun og Kristian fælles om madlavningen, og hun har oldebørnenes ord for, at de bager ”alle tiders boller”.

Anna Bjørslev sad i mange år i bestyrelsen for Aadum Husholdningsforening, heraf seks år som formand. I fire år var hun kredsformand for Bølling Herreds Husholdningsforeninger, og igennem 20 år kursusleder i Ådum for Husholdningsforeningens eftermiddags- og aftentilbud.