Ådum Købmand med i pilotprojekt

De lokale dagligvarebutikker står over for store udfordringer. Derfor har den Lokale Aktions Gruppe, LAG, i Ringkøbing-Skjern, taget initiativ til projektet: Fremtidens Detailhandel i Landdistrikterne.

Ådum Købmand Aps er med blandt fem deltagende butikker i landområder. Pilotprojektet har sat en udfordring op som overskrift: ”Gør din Lokale Butik til det Første Stop”.

I Ådum blev butikkens kunder og potentielle kunder indbudt til en orienterende aften i Forsamlingshuset, hvor Poul Nystrup Christensen, LAG, bød velkommen og understregede det samlende mål: at bringe detailhandelen i en god position.

Han introducerede foredragsholderen, Gunnar Ørskov, der levede op til kåringen som Danmarks næstbedste fortæller og havde forsamlingen i sin hule hånd den følgende halvanden time.

Formand Niels Møler Hansen beretter med ord og billeder om projektet. Til venstre lytter Lone Andersen og Poul Nystrup Christensen med og fra den anden side bordet Gunnar Ørskov

39 har foreløbig oprettet familiekonto

Niels Møller Hansen, formand for Ådum Købmand Aps, fortsatte med en præsentation af LAG-projektet, som strækker sig over månederne maj, juni og juli.

De første tiltag er gjort med den tilbudte familiekonto, hvor kunderne indbetaler et beløb efter egen ønsket størrelse hver den 1. i måneden, og indkøb trækkes herefter på kontoen, så man er fri for at have pungen op af lommen, hver gang man handler, eller sender sine børn efter varer. Niels Møller Hansen takkede for den synliggjorte opbakning med foreløbig 39 tilmeldte til kontoen.

Tiltag i forbindelse med projektet

I projektperioden vil åbningstiderne blive udvidet på hverdage til kl. 18.00 og lørdage til kl. 13.00. Tiderne gælder fra den 1. maj.

 

Niels Møller Hansen fortalte videre, at der bliver kursusforløb for personalet, fortsat aktuel prisjustering og flere servicetilbud gennem butikken. Et lokalt indstik i den omdelte folder fra LAG har listet disse tilbud op.

Nye tiltag i projektperioden blev nævnt: opfriskning af vindfang, kaffeautomat, digital info-skærm, streamers til biler, orientering på aadum.com m.m.

LAG følger samlet 25 familiers indkøb

I projektet indgår også en aftale med 5 familier, at de i maj måned så vidt muligt foretager deres dagligvareindkøb i den lokale butik. De skal efter den aftalte periode evaluere deres oplevelse ved at handle lokalt, – og det materiale, som fra alle fem deltagende butikker kommer til at indgå i LAG’s evaluering, vil dermed bygge på 25 kunder i projektets endelige status.

En lokal fremtid

”Har I gode oplevelser, sig det til andre,” sluttede Niels Møller Hansen,” hvad I måtte have af ønsker, sig det til os!”

Borgerforeningens formand Bjarne Thestrup opfordrede til at bygge på det, vi har i det lokale område, fremfor det centralistiske.

I den afsluttende dialog lød der rosende ord til butikkens personale og bestyrelse, bl.a. familiekontoen fik nogle gode ord med og en del forslag blev fremsat.

To fyldte købmandskurve blev vundet af Aase Hedevang og Margit Plauborg, som havde de nærmeste gæt på værdien af indholdet.