Pilgrimstur for de fem sogne i pastoratet

Spændende udsigt over kulsøen

Egvad kirke var fyldt til sidste plads; det til trods meldte ingen sig, da pastor Peder-Henning Søderstjerna stillede spørgsmålet, om nogen havde prøvet at køre Ferrari.

”Alligevel er der mange,” fortsatte præsten sin prædiken, ” der har samme fart på i hverdagen som en Ferrari i trafikken.

”Nu er det meningen, at vi skal være til stede, opdage sidemanden og alt det, som sker lige nu. Det suser måske rundt i hovedet på dig, så du ikke ser, at Herren er her. Påskedag fejrede vi, at Jesus er opstået, og et mål med pilgrimsvandringen er, at vi ikke skal køre Ferrari kørsel, men få lukket for andre kanaler og åbnet for den himmelske, mens vi er på vej,” sagde præsten.

Suppe til alle efter pilgrimsvandringen

En dejlig solskinsdag var godt indledt og Egvad Kirkevej tæt befærdet med de ca. 140 deltagere, der gik i friskt tempo til første stop hos Jette og Knud Nørup, hvor der blev serveret kaffe til Guldbagerens sponsorerede rundstykker.

I skoven var der tid til at se både mindesten om skovplantning og et bombekrater fra krigens tid. Herefter førte ruten langs marker i åbent land, som af lokalbefolkningen kaldes for ”Sibirien”. Efter dette øde område fulgtes en af Ådums Naturstier forbi de gamle kulgrave, som fascinerer med kuperet terræn og dybe søer.

Undervejs var der hængt skilte op med spørgsmål til overvejelse af påskens indhold.

I Ådum kirke var der afslutning, salmesang og orgelmusik med tid til fordybelse. Johann Rickers’ ophængte beskrivelser af kirkens interiør blev også studeret.

På kirkens læside var suppen, sponsoreret af Bechs Hotel, sidste velgørende punkt på en veltilrettlagt tur, inden bussen ad flere omgange kørte vandrerne tilbage til Egvad. Turen var planlagt af menighedsrådene og vandreudvalget med Niels Najbjerg som formand.

Næste år fortsætter pilgrimsvandringen i femsogns-pastoratet fra Ådum til Hoven.