Udvekslingsstudent søger værtsfamilie

Siden august sidste år har Svenja Joralfsky og Elena Flender arbejdet som udvekslingsstudenter i Ådum SFO og Idrætsbørnehave, hvor begge er faldet ualmindelig godt til. De kommer fra Tyskland, men kendte ikke hinanden i forvejen.

Bag deres ophold i Danmark står AFS, American Field Service, som er en organisation stiftet i 1957 for udveksling af studenter på tværs af landegrænser.

På rekordtid har Svenja og Elena lært dansk gennem undervisning en ugentlig aften på Sprogskolen i Skjern, i omgangen med børnene på skolen og i samværet med deres værtsfamilier i Ådum.

De er begge faldet godt til i lokalområdet.

De to voluntører inviterede i mandags alle interesserede til en informationsaften på Ådum Børneunivers, hvor Idrætsbørnehaven var vært ved kaffebordet.

Svenja og Elena orienterede om, hvordan det er at være voluntør, hvordan man bliver værtsfamilie eller selv rejser ud i Europa og den øvrige verden.

Den første august 2011 kommer en ny voluntør til Ådum, og man mangler stadig en værtsfamilie, som har lyst til at modtage dette unge menneske for det kommende år.