To tyske udvekslingsstudenter i Idrætsbørnehave og SFO i Ådum

På billedet er det fra venstre Svenja Joralsky, Dortmund, og Elena Flender, Siegen. Børnene foran fra venstre er Andreas, Martin og Frederikke.

Siden august har Svenja Joralfsky og Elena Flender arbejdet som udvekslingsstudenter i Ådum SFO og Idrætsbørnehave, hvor begge er faldet ualmindelig godt til.

Svenja Joralfsky kommer fra en mindre by i nærheden af Dortmund. Hun blev student i sommer, men var ikke som sin ældre bror straks klar til at studere videre. Hun havde brug for tid for at blive klar over, hvilket studium hun skal vælge. Hendes ønsker går i retning af medicin- eller psykologistudiet.

For at få en meningsfyldt pause var AFS’ udvekslingstilbud det, som fangede Svenjas interesse. Hun har i sin hjemby hjulpet i kirkens børnearbejde og været med på sommerlejre for børn. Så året måtte for hende gerne blive brugt til noget med børn.Valget faldt på Danmark, som hun læste forskellige projektbeskrivelser fra. Oplægget fra Ådum Idrætsbørnehave og SFO lød spændende, og Svenja har fået forventningerne indfriet og befinder sig godt.

Faktaboks:

AFS (American Field Service) blev stiftet i 1957 for udveksling af studenter

AFS er en frivilligdrevet forening, som gennem en række udvekslingsprogrammer arbejder for at fremme interkulturel forståelse på tværs af landegrænser

AFS har kontorer i mere end 50 lande

Deltagere og værtsfamilier bliver en aktiv del af AFS’ store netværk