Skolebørn besøger Ådum Købmand

Ådum Købmand har haft besøg af skolebørn i 1.-3. klasse på Hoven Friskole. Gruppen har emnetimer om ”Arbejdspladser”, og der var Ådum Købmand et passende sted at se og høre om.

Et godt job som købmand

Købmand Brian Pedersen sagde velkommen og fortalte børnene, hvordan man bliver købmand. ”Efter endt skolegang går man på handelsskole og får derefter en læreplads,” sagde han.

”Og hvad skal man så være god til,” stillede Brian som et spørgsmål, og det havde han efter 23 år inden for branchen selv havde svaret på.

God kontakt med kunder

Dansk, matematik og tysk var fagene, der blev nævnt. Desuden skal man have ”kundetække”, sagde Brian, det vil sige at være udadvendt og god til at snakkke med alle kunder.

Det hører også til jobbet, at der skal stilles varer op på hylderne, og mange andre praktiske ting, som Brian forklarede.

Alle fik noget med

Børnene fik et ark med 12 spørgmål med på turen rundt i butikken. For at svare rigtigt på alle, skulle man også have hørt godt efter, hvad Brian fortalte.

Magnus modtog præmien, og der var en lille godtepose til hver sammen med en skriftlig hilsen, som alle fik i hånden, inden turen gik tilbage til Hoven.