Beretning fra Kvindenetværket

Beretning til årets generalforsamling 24 april 2024.

Så gik der 2 år – og vi er still going strong. Vi har ikke fortrudt at vi kastede os over det her projekt, for vi føler at det bærer frugt – hver gang vi er samlet. Vi er stadig under vingerne på de ” voksne” og jeg tør hvis godt at sige at vi lærer noget af dem – jeg tør også sige at jeg tror faktisk også at de lærer noget af os – indimellem. Vi finder gode løsninger, og er gode til at bruge hinandens spidskompetencer på bedste vis – så slutresultatet bliver det bedste.

Programmet det sidste år har været rimeligt alsidigt – og det vil vi bestræbe os på at den også bliver til næste sæson. Vi kan se at nogle af vores medlemmer er faste på listen over tilmeldte hver gang – det bliver man bare glad i låget af – tak for det. Det er netop sådanne observationer der giver blod på tanden. Så er det jo ikke helt tosset det vi har kastet os ud i ……

Hjørngaard Vintage og Gæstehuset i Lyne

Kvindenetværket startede sæsonen med en aftentur til Kvong, hvor vi skulle besøge Alice Hjørngaard der har åbnet gårdbutikken ” Hjørngaard Vintage”. Vi var 20 damer der hoppede i bilerne på kirkepladsen og tog afsted. ”Hjørngaard Vintage” rummer retro, genbrugsfund, upcycling af gamle møbler, flotte buketter og sammenplantninger lavet af ” Mormor”, gavekurve, vin, chokolade osv osv. Det er en butik der rummer så mange flotte ting, og hvor der er tænkt på placering og opsætning – intet står tilfældigt. Butikken er i den grad et besøg værd. Alice fortalte lidt om hendes ide bag butikken, og der blev serveret lidt smagsprøver. Der blev handlet godt ind, og mange fik nye ideer med hjem til udsmykning af hjemmet.

Herefter hoppede vi i bilerne igen, og satte kursen imod Lyne Kro – eller som det nu hedder ”Gæstehuset” Her blev vi mødt af veloplagt Mette Raunkjær som ejer stedet sammen med sin mand. Mette er indfødt i Lyne – og det man kalder en ”sognekriger”. Hun har det i generne, da hun har fået det ind med modermælken. Mette og hendes lille familie har boet i storbyen, men det lille samfund – de nære relationer – knyge sandet og gyllelugten manglede. Så de blev enige om at de ikke skulle være byboere længere, men derimod ejere af ”Gæstehuset” i Lyne. Mette og hendes mand restaurerer selv den gamle kro, og har en masse tanker og ideer med i bagagen. Gæstehuset skal bruges – først og fremmes at folk der bor og lever omkring huset – men også folk udefra er meget velkomne til overnatning, fester osv. Vi fik en levende beskrivelse af stedet og tankerne omkring det + en rundvisning så vi kunne danne os et overblik over hvor langt de var kommet med istandsættelsen.

Vi blev bespist i krostuen, hvor der blev serveret stjerneskud der var lavet af Kroghuset i Strellev, herefter kom vi ind i kaffestuen og fik kage og kaffe. En spændende tur, hvor vi så på steder i nærområdet – som mange slet ikke vidste eksisterede.

Modeshow hos Garant Gardiner

3 oktober bød vi 47 damer velkommen til årets modeshow. Garant Gardiner ejet af Mette og Christian Sørensen var så gæstfrie at tilbyde os at vi kunne bruge deres lokaler til fremvisning af tøjet – det var en meget flot gestus. Vi startede med en velkomstdrink som kunne nydes mens man gik rundt og fik set ”Garant Gardiner`s” udstilling.

Linda fra Rosanne og Pernille fra Trendhouse/ Martha du Chateau sørgede for at vi fik tidens mode at se. Podiet blev betrådt af flotte lokale modeller der var klædt i de fineste rober. Der var virkelig meget flot efterårstøj. Butikkerne havde sørget for fine præmier der blev udtrukket på indgangsnummeret, og ” Gardin Christian” skiftede arbejdstøjet ud med show uniformen, og sørgede for at selve udtrækningen i den grad fik noget ekstra kolorit. Efter det flotte modeshow var der sandwich og rose til alle, og så var det ellers i bilerne – for nu skulle dankortet rystes. Inden da havde vi sluppet Linda og Pernille, så de stod klar til at gribe de tøjsultne damer, når de landede i butikkerne. En helt fantastisk aften med højt humør og gode grin. Der blev shoppet max igennem, så vores medlemmer har helt sikkert shinet til de forskellige julefrokoster og familiefester i vinters.

Nytårskur

12 januar slog vi dørene op til Forsamlingshuset og bød 45 fest glade damer ind til årets ”Nytårskur”. Vi startede aftenen med en velkomstdrink og fællessang. Herefter blev der serveret dejlig tapas fra Hotel Hjedding i Ølgod. I år havde vi valgt at starte med fisketapas som forret for at stille den første sult. Så var tiden inde til aftenens underholdning, og det var vi meget spændte på. Vi havde booket en ”call`er” fra Ølgod Western Express – så der stod Linedance på programmet. Vi var meget spændte på hvordan det blev modtaget…… Sikken en fest…. Hvor var det fantastisk at opleve så mange friske damer kaste sig ud i linedansens kunst. I var fantastiske – der var grin og glæde – og I var gode. Personligt har jeg set de små videoklip på facebook 1000 gange, og jeg må ærligt indrømme, jeg bliver så glad indeni for den glæde og energi I lagde for dagen, det var fantastisk. Tak for det. Efter danse underholdningen var der tapas igen, denne gang almindelig tapas med masser af pølse og ost. Der var god afsætning, dansen havde lavet ny plads i systemet. Vi sluttede spisningen med kaffe, frugt og kyskager. Der blev trukket gevinster ud, hvor de der havde meldt sig i god tid kunne vinde en præmie. Ellers gik aftenen med hygge, masser af snak på kryds og tværs og ikke mindst gode drikkevarer. Der var også etableret en ønskesky hvor man kunne komme med forslag til næste års aktiviteter. Her fik fantasien frit løb, og ønskerne blev nok også mere og mere vovede jo længere hen på aftenen vi kom. Der kom rigtig mange spændende forslag, og vi har en masse vi kan begynde at arbejde med. Et arrangement som I har taget så godt imod, så mon ikke det kan tåle at blive gentaget.

Charity

14. marts afholdte vi Charityaften i Jægerstuen i Forsamlingshuset. 20 kvinder deltog og der var mange fine donationer fundet frem fra gemmerne. Tøj, sko, tupperware, fine strikkede og hæklede ting, natbleer til 3 dryp, bøger osv osv. Der var god stemning og drilleri hele aftenen, og nogle fik nok også købt noget – som de måske ikke havde helt brug for. Andre lavede kup der bare lige faldt i god jord. En sjov og anderledes aften – hvor velgørenheden er i fokus.

I fællesskab blev vi enige om at pengene skulle doneres til Børnetelefonen og til Gabriels Auto som stod og var på vej til Ukraine med køretøjer og mad. Børnetelefonen fik 3590,- og Gabriels Auto fik 1000,- indsat på en konto ved købmanden, så de kunne købe konserves og andet til at medbringe til det krigshærgede land. Gabriel og hans kone Julia blev meget glade for donationen – det var de meget beærede over.

Alt i alt et godt år føler vi – så nu trækker vi arbejdstøjet på og begynder at koge et program sammen til næste sæson.

Tak

Til sidst vil jeg sige tak til ”de gamle” – tak for Jeres gå på mod, og arbejdsiver. Det finder man ikke mange steder i den kaliber. I er i den grad ikke bange for at tage hænderne op af lommen og give den max gas.

Også tak til bestyrelsesmændene, som er gode til at komme og servere – eller rydde op efter lukketid. Også tak til Ernst Kviesgaard der hjalp med servering til Nytårskuren.

Tak til Jer medlemmer – uden jer – ingen os. Vi er friske på mere, og håber at I er med. Jo mere opbakning, jo sjovere er det. Og det er faktisk helt ok at tilmelde sig i god tid, og ikke på sidste tilmeldingsdag – eller over sidste tilmeldingsdag. Som arrangør er det ret nervepirrende at have et stort arrangement i støbeskeen – og ingen tilmelder sig før de sidste dage. Giv os ro i sindet – og vis os at I vil – så bliver alting meget lettere og sjovere at være en del af.

Vi har stadig brug for lidt ekstra hjælp engang imellem – så sidder man og tænker at man kunne tænke sig at investere lidt tid og hjælp til os – så sig endelig til.

Så har jeg kun at sige – kære Lone – som ligger ved en swimmingpool et sted – af hjertet tak for dit samarbejde, det sætter jeg stor pris på. Vi har en klar rollefordeling, og det kører bare og det er en fornøjelse at arbejde sammen med dig – så stor tak for det.

Muligheden for at komme med flere ideer til næste sæsons program er stadig tilstede – har man en god ide, så sig til. Så bliver den skrevet ind på ønskeskyen.

Lige inden jeg slutter min beretning vil jeg sige tak til dem der sponsoreret gaver til aftenens lille happening. Det blev vi meget glade for.