Mini Sankt Hans bål på Søndertoftens legeplads

for Ådum Idrætsbørnehave torsdag formiddag kl. 10

Som vejret ofte er ved Sankt Hans, lunefuldt med lidt byger i luften, blev det også torsdag formiddag, da Idrætsbørnehaven gik turen om til Søndertoftens legeplads, der heldigvis ligger godt i læ bag høje hegn. Jakker og regnbukser var påklædningen,” for vi skal jo sidde ned, når vi spiser,” forklarede en af de små poder.

Heldigvis holdt det rimeligt tørvejr og de ca 50 børn samlede sig i rundkreds, mens indsamlede pinde blev stillet op, og – heksen, som var tegnet og udklippet i karton – blev placeret med sin kost, klar til at futte af. Det lykkedes Malene Ostersen at få ild i bålet, men der skulle mange aviser til. Dog var børnenes opmærksomhed der, og da heksen var væk, var der alle de svirrende ”pulverhekse” at kigge efter, inden det så blev tid til en sang, meget passende: ”Heksemutter lod en tudse riste – ”

Imens kom lederen af idrætsbørnehaven Preben Frederiksen i bil og åbnede bagageklappen for en varm og velkommen hilsen fa køkkendamen: ristede pølser og brød, så alle kunne lave sig en fransk hotdog. Den blev nydt, inden der var tid til at lege på pladsen.

Siden august sidste år har Svenja Joralfsky og Elena Flender arbejdet som udvekslingsstudenter i Ådum SFO og Idrætsbørnehave. De var selvfølgelig med til Mini Skt. Hans med børnene og kunne fortælle, at det ikke er noget, man fejrer i Tyskland. Så for dem var det spændende at opleve. De to beskedne piger, der begge har fået 12 til eksamen i dansk på Sprogskolen, lader æren gå videre til børnene, som de siger er rigtig gode læremestre.

En god dag blev det for alle. Børnene nød mulighederne på legepladsen, hvor siden madpakkerne blev nydt. De yngste gik derefter tilbage til børnehaven for at få deres sædvanlige middagssøvn.