25 års jubilæum i Bent Albertsens tømrerforretning den 1. april

På fredag fejrer Bent Albertsen, at han har drevet selvstændig snedker- og tømrervirksomhed 25 år i Ådum. Han kan se tilbage på en virksomhed, som han selv har arbejdet op fra bunden, og som har tilpasset sig de behov og den efterspørgsel, der gennem årene har været i området.

Bent Albertsen ser tilbage og synes uvilkårligt, at tiden er gået stærkt, når han skal til at fortælle lidt om starten på det hele.

Bent Albertsen fortæller, at han havde lyst til tømrerfaget og kom i lære hos Gunnar Nielsen, Hemmet. Det var ikke så langt fra Sdr. Vium, hvor han voksede op. Læretiden var i årene 1973-76. Siden arbejdede han et års tid hos Brødrene Lange i Tarm, inden hanblev ansat hos tømrer Hans Vestergaard i Ådum, som han arbejdede for de følgende seks år. Det var i den tid, han og Tove byggede huset på Tøstrupvej, hvor de boede i årene 1980-93.

Lysten til egen virksomhed realiseres

I 1986 var tanken modnet om blive selvstændig. Der blev holdt en åbningsreception for snedker- og tømrerfirmaet. Bent Albertsen havde selv tegnet logoet, som er enkelt og genkendeligt, og som stadig præsenterer firmaet.

Snart blev pladsen lidt for trang på Tøstrupvej i dobbeltgaragen. Der blev købt grund på Skodsbølvej og bygget værksted. I 1989 var der rejsegilde på værkstedet, hvor receptionen på fredag også holdes.

Bent Albertsen har ikke manglet arbejde i de mange år. Det er ikke, fordi han sætter store annoncer i bladene. Mund til mund metoden er ikke så hurtig, men mere sikker, siger han.

Der er altid en del reperationsarbejde, som også var det, der var gang i fra starten, og som der også for tiden er meget af.

Bent Albertsen designer ideelle mangekantede huse

Nybyggeri har altid været en spændende udfordring for Bent Albertsen, som. giver tilbud på huse i totalentreprise. Han sætter sig gerne til computeren og tegner hele projektet. Bent Albertsen har stået for byggeriet af en del nye huse i lokalområdet. Han har også været bygherre for landmænd, som har bygget ny bolig. Hans foretrukne indretning er med et familiemæssigt ideelt samlende opholdsrum, hvor fra der er adgang til husets øvrige faciliteter. Bent Albertsens tegning er altid et forslag, som kunden selvfølgelig kan ændre efter ønske. For tiden han i gang med en villa i Tarm, som også er i totalentreprise.

Tankerne og ideerne om indretning er ud fra efaring og afprøvelse i familiens eget hus på Skodsbølvej, hvor de byggede i 1993 i tilknytning til værkstedet, og hvor de tre børn har haft deres opvækst og muligheden for at følge arbejdet. Sønnen Jakob var ansat et halvt års tid, men en ingeniøruddannnelse inden for software tiltrak mere..

Naturligvis har Bent Albertsen ikke været ene om at klare alle opgaverne. Gennem årene har der generelt været 1-2 lærlinge og 1 eller 2 svende.

Der har været staldbyggerier og reparationsarbejder inden for landbruget, så Bent Albertsen har flere områder at kunne beskæftige sig indenfor.

Både svend og mester

Det er 25 gode år at se tilbage på, er både han og Tove enige om. Om Bent siger hun: ”at han er svend i arbejdstiden og mester i fritiden.” Det skal forstås på den måde, at han selv arbejder med i det daglige, og efter arbejdstid sidder ved computeren og tegner og laver tilbud – vel at mærke med en åben dør til familielivet.

At arbejdstiden ikke måles efter de 37 timer, har han og Tove kompenseret for, ved at hun har sit lærerjob på halvtid.

Fredag inviteres kunder, samarbejdspartnere, naboer, venner og familie til reception fra 14.00-17.00 i værkstedet.