Niels Møller Hansen fylder 60 år søndag den 6. februar

I Ådum kan man nemt overse bilmærket for at kigge på de flotte dekorationer, som Niels Møller Hansen har designet til firmabilerne i området. Ikke kun lokalt lyser bilreklamerne dog op i trafikken, for ”nmh skilte” er et landsdækkende design- og skiltefirma. På søndag fylder manden, som gjorde en idé til virkelighed, Niels Møller Hansen, 60 år.

I 1993 begyndte han virksomheden, som han driver fra sit hjem. Man må undre sig, når man ser, hvor lidt plads der skal til for at skabe ikke kun bilreklamer, men også de mange muligheder, det brede sortiment byder på. Det kan være gadeskilte, infobokse, infotavler, lysdisplays, shopdisplays, glasmontrer og meget mere. Rundt i landet pryder nmh-skiltene gadebilledet. Banker og butikkers facade og skiltning kan være designet af Niels Møller Hansen, for i løbet af de 18 år er firmaet vokset, og det er ikke kun enkeltfirmaer, men flere og flere kæder, der er blevet kunder.

Ideerne til udformning af logoer og reklamer har Niels Møller Hansen, og han tegner dem selv. Fra computeren sendes opgaven videre til hans underleverandører, som producerer den ønskede vare og monterer den hos kunden. Montagen på biler klarer Niels Møller Hansen selv. Et overskueligt kartotekssystem på væggen i kontoret gør det muligt for ham at følge bestillingen fra udkast til aflevering.

Hans 60 års fødselsdag får ham ikke til at tænke anderledes om sit arbejdsliv. Glæden over udfordringerne og entusiasmen til opgaven er usvækket. At han skulle skabe skabe en spændende virksomhed og arbejdspladser til mange, nåede han til ad omveje, som privat dog førte til ægteskab og familieliv. ” I 1971 kom Birgit ind i billedet,” siger Niels med et stort smil,” vi mødtes i brugsen i Nr. Snede, hvor jeg blev ansat og Birgit havde job efter skoletid.”

Han var udlært i Brugsen i Lemvig og arbejdede efterføgende i forskellige brugser spredt i landet med det formål at dygtiggøre sig til at blive brugsuddeler. Det lykkedes også. Niels Møller Hansen. Mens Tarm endnu havde en brugs, kom han her til som uddeler. Hans indsats og kreativitet prægede butikken og og gjorde den til et velbesøgt indkøbssted, og gamle kunder husker stadig og taler om positive oplevelser fra den gang.

Men Niels Møller Hansens entusiasme mærkedes ikke kun i Brugsens åbningstid. Sportsinteressen gjorde ham i 1984 til medstifter af ”Sportens venner”, en støtteforening for Tarm Idrætsforening. Med mange tiltag: Gallafester, Modeshow, byfesterne ”På hat med Tarm”, festaftener med Bjørn & Okay lykkedes det at skaffe penge til byens sportstilbud. Reflekterende over den tids muligheder siger fødselaren: ” Utroligt, at vi dengang kunne samle 800 mennesker i Tarmhallen til spisning og dans med ”Bjørn & Okay”. I vore dage er det en drøm. Nu er der alt for mange tilbud til, at det kan lade sig gøre.” I 18 år sad Niels Møller Hansen i bestyrelsen for ”Sportens venner” og følger stadig udviklingen.

For syv år siden flyttede familien til Ådum og købte en villa i byens sydlige udkant. Vi var glade for at bo på Ørnevej i Tarm,” siger Niels Møller Hansen, ”men en udsigt over de store vidder trak i os og fik os til at vælge Ådum.”

Både han og hustruen Birgit holder af naturen og tager ofte en travetur på 6-7 kilometer i området. På længere ture tager de cyklen, og i sommertiden cykler de stadig hver mandag aften 25-30 km. sammen med de tidligere naboer fra Tarm.

Begge går til gymnastik i Ådumhallen og følger hvert år sæsonen med ”mix-motion”. Niels Møller Hansen er morgensvømmer. ”Får man først begyndt, bliver den slags en forfærdelig vane,” bemærker han. I 26 år har han og en nabo fra Ørnevej svømmet. Tre morgener ugentlig mødes de kl.6 og tager sig deres uundværlige morgendukkert, inden de er klar til dagens arbejde.

I Ådum har Niels Møller Hansen siddet i i bestyrelsen for Borgerforeningen og været med som igangsætter for forskellige projekter undervejs. For tiden er han med arbejdsgruppen omkring ”vindmøllepengene” og deres bedst mulige anvendelse for Ådum by og lokalområde.

Golfspillet dyrkes af ham og Birgit sammen med de mange andre golfspillere fra Ådum. Interessen er så stor, at han og fruen de sidste 10 år har lejet sommerhus på Samsø lige op ad golfbanen og nydt ferien med at spille.

Ellers er det foretrukne feriemål Gran Canaria, hvor de har været af sted selv og også haft børn og børnebørn med. Tre døtre, svigerbørn og ni børnebørn er familien vokset med.

”En hyggetur i tosomhed, sætter vi stor pris på,” understreger fødselaren og fortæller fornøjet om Birgit og hans hytte- og vandretur sidte år i Telemarken med termokande i rygsækken og i shorts den 1. sept. ”Det kom der ud af, at Birgit vandt en færgebillet til Oslo!” slutter han.

Fødselsdagen fejres med fest på selve dagen på Bundgaards Hotel. Af hans to brødre har den ene, der er fire år ældre, fødseldag samme dato. ”Så han slipper nemt om ved fejringen i denne omgang,” lyder fødselarens festlige slutreplik.

Faktaboks

Født på Sjælland 06.02.1951

Familien flyttede til Lemvig 1961

Uddannet brugsmand i Lemvig 1969

Ansættelse i flere brugser rundt i landet med ansvar for forskellige afdelinger

Brugsuddeler i Tarm 1982-86

Indehaver af ”nmh skilte” siden 1993

Flyttede til Ådum 2003