Festlig fjerde søndag i Ådum

Det blev en festlig 4. adventssøndag i Ådum. Over middag blev træet foran Ådum Købmand pyntet af børnehavebørnene, som havde lavet julepynten. En stige måtte tages til hjælp for at nå helt op, og bestyrelsemedlemmer fra Borgerforeningen, som var arrangører af eftermiddagen, hjalp til. Det flotte resultat blev beundret,og så var det tid til den traditionelle tur rundt i byen..

Messingblæsere fra Ådum og lokalområdet tog plads forrest på vognene, mens resten af pladserne hurtigt blev optaget af børn. Andre tog turen sammen voksne til fods rundturen gennem byen, hvor musikken lokkede flere folk af huse. Hverken kulde eller håndboldfinale ændrede noget på den sædvanlige, gode tilslutning.

Julemanden var med, og da der efter turen var sunget og danset om træet ved købmanden, kom han i spendérhumør og delte godteposer ud til alle børn.

Musikerne spillede senere i Købmandsbutikken, hvor folk fandt ind til hygge over gløgg og æbleskiver i julebagbutikken eller gjorde en god julehandel. Købmanden Helle Andersen og

Karen Bang bød på vinsmagning og andre smagsprøver, og der var præsentation af det nye, spændende spil: ”Din by er på spil”, hvor Ådum Købmand har startfeltet.

Som en overraskelse var der også poser til voksne. Den lokale landspolitiker Andreas Bjerregaard havde arbejdet på højtryk og uddelte gavmildt aspargeskartofler af egen avl. Sammen med opskrift på en god kartoffelsalat var også information om hans politiske program.