Rejsegilde på Ådum Børneunivers

Skiltet er afsløret, og skoleleder Erik Kongsholm fortæller om betydningen bag det nye navn, Ådum Børneunivers.

Tirsdag den 7. dec.

Rejsegildet for tilbygningen til Ådum Idrætsbørnehave var bestemt til kl. 12 tirsdag. Forventningsfulde og i god tid samlede eleverne sig i skolegården sammen med lærere og pædagoger. Forældre og mange andre interesserede mødte også op. Kun de travle håndværkere arbejdede, til der blev vinket efter dem, og rejsegildet begyndte.

Skoleleder Erik Kongsholm bød velkommen og holdt en tale, hvor han bl.a. sagde: ”Der er to grunde til, at vi står her. Vi holder rejsegilde for en ny børneidrætshave, og det er ikke en adventskrans, men en rejsekrans og et flag, som er hængt op på byggeriet.

Den anden grund er vores nye navn, Ådum Børneunivers, som bliver fælles for alle tre institutioner: skolen, idrætsbørnehaven og SFO. Endnu er skiltet gemt bag et tæppe, men en elev vil nu trække i snoren.”

Det lykkedes eleven Jonatan at få tæppet til at glide til side. Over indgangsdøren sås nu det flotte skilt, leveret af skolens genbo, Niels Møller Hansen, nmh skilte.

Erik Kongsholm fortsatte sin tale: ”Ordet univers har to betydninger: Det, der er inde i hovedet på os, det, vi ved, er vores univers. Men vi bruger også ordet om rummet derude, som drejer rundt, og som udvider sig. Vi ønsker for alle I børn på Ådum Børneunivers, at I må få et kæmpeunivers inde i hovedet:”

Preben Frederiksen, leder af Ådum Idrætsørnehave og SFO, fortsatte med at rette opmærksomheden mod rejsegildet og glæden ved at være nået så langt. ”Dette er en festdag fyldt med tradtioner, blandt andet den, at håndværkerne ikke tageer madpakke med. og jeg kan love, at der er pølser nok, så alle kan blive mætte.” Efter hurraråb for de tre institutioner blev det så tid for pølser med brød, drikkevarer og kaffe.

De fleste af de håndværkere, som deltog i rejsegildet er fra JCN-byggeri i Vildbjerg. De er i gang med tømrerarbejdet med 14 ansatte og Henrik Friis Thomsem som daglig leder. Mens håndværkerne nød de varme pølser, lød der fra deres side ingen beklagelser over at skulle arbejde i det kolde vintervejr. Det kan de klæde sig på efter, og det er langt at foretrække frem for regn og rusk.

Blandt gæsterne ved rejsegildet var også TorbenTherkildsen, Midtconsult, Herning. Firmaet er rådgivende under forløbet, og Torben Therkildsen står for den daglige byggeledelse som ansvarlig over for bygherrren, Ringkøbing-Skjern Kommune. Han deltager i byggemødet hver 14.dag og holder sig ellers ajour gennem mails, fotos og videoklip. Der har været mange spørgsmål at tage vare på. undervejs.

Arkitektfirmaet GPP har lavet tegningerne til det 560 m² store byggeri, som omfatter utraditionelt nybyggeri sammen med ombygning af eksisterende bygninger. De uforudsete ting er især opstået ved kombinationen af gammelt og nyt, har Torben Therkildsen erfaret.

Pølserne lunede godt i vinterkulden, og dampen fra de fyldte gryder steg opad og forårsagede ind imellem nogle mindre sneskred fra taget til stor morskab for dem, der ikke var i nærheden.

Rejsegildet sluttede med rundvisning i de fremtidige fællesrum, grupperum og stuer til børnhavens Lopper, Svaler og Bjørne.

Trods forventning til alt det nye og spændende måtte eleverne til undervisning, da klokken ringede, og gæsterne tog af sted, mens håndværkerne fortsatte deres arbejde. Festen var slut for denne gang.