Købmand i Ådum kæmper hårdt mod krisen

ÅDUM: Håbet blomstrer i Ådum i denne kolde tid. Byens lokale købmand, som har haft det svært hele 2009, har været ude med et nødråb i Ådum Nyt. Et underskud på 10.000 kroner hver måned truer butikkens eksistens, og derfor har formand Hans Knudsen været på gaden og bede beboere i Ådum og omegn om at støtte op om deres lokale forretningsliv.

Råbet om hjælp ser ud til at have gjort indtryk på folk i Ådum, som hidtil mest har brugt købmanden som en slags kiosk, mens de har foretaget de rigtige store indkøb i Tarm og Skjern og andre større byer.

– Men nu ser det ud til, at det venter. Siden vi har fortalt om vores vanskeligheder, har borgerne været bedre til at handle her. Det er stadig ikke helt godt, men vi nærmer os et nul for den her måned i stedet for et stort minus, og det ser vi som en yderst positiv udvikling, siger Hans Knudsen.

Ådum Købmandens fremtid skal diskuteres på generalforsamlingen til februar, og med den kovending man har set på det sidste, er der håb om, at købmanden kan fortsætte.

– Men jeg bekymrer mig naturligvis for, om folks opbakning fortsætter. Det må tiden vise og ellers må vi minde dem om det igen, siger han.